Woola

Met deze knappe dame is het allemaal begonnen:

Morning Star Pride’s Becca Asante (Woola)

geboren op 21-03-2014

IMG_4001

Samen met mijn vriend was ik op zoek naar een leuke (huis)hond.

Na uitgebreid zoeken en rassen bekeken te hebben via Raad van Beheer kwamen wij op de grote grijze keeshond. Het karakter en het uiterlijk spraken ons ontzettend aan.

Via Raad van Beheer zijn wij op de website van de Nederlandse Keeshonden club terecht gekomen. (rasvereniging) Hierna hebben wij een fokker aangeschreven met de vraag of wij bij haar kennis mochten maken met het ras. Iets kan namelijk heel mooi op papier staan, maar zegt niets over hoe een hond in het echt is. Na een leuke kennismaking waren wij om. Wij wilden heel graag een keeshond.

Na lang wachten was het eindelijk zover en werd deze knappe dame geboren. We hebben echt genoten van haar als pup zo in het nestje. Na 8 weken was het dan eindelijk zo ver! Ze mocht mee naar huis. Wij en Woola hebben echt genoten van haar puppy tijd en alle leuke cursussen bij de hondenschool. Hier hebben wij echt veel van geleerd.

Op een gegeven moment stelde de fokker aan ons voor om een keer mee te gaan naar show. Zo gezegd zo gedaan en ook dit vond ik erg leuk om te doen met Woola. Woola vond alle aandacht (en natuurlijk al het lekkers) erg fijn! Ze heeft hier al een aantal prijzen gewonnen en zit op de helft van haar Nederlands kampioenschap. Dat kan ook bijna niet anders met haar knappe ouders. Vader is Nederlands en Duits kampioen en moeder is Nederlands jeugd kampioen en Nederlands kampioen.

Onze dame ontwikkelde zich tot een vrolijke, eigenwijze, sociale en lieve hond! Ze is dol op kinderen, spelen met andere honden en kan zich perfect aanpassen aan haar omgeving. Kortom: een leuke gezinshond met karakter!

Wij hebben zo veel plezier van haar dat we besloten dat we dit wilde delen met anderen. Als eerste hebben wij haar laten testen op HD en ED, want alleen met een gezonde hond wilde wij een nestje.

Gelukkig heeft ze HD A* en is ze ED vrij, wij waren helemaal blij.

Ons doel met deze lieve dame:

Wij hopen nog jaren lang plezier van haar te kunnen hebben en met haar dit plezier door te kunnen geven via de pups aan alle toekomstige eigenaren.


*HD staat voor heupdysplasie
  • HD A (=negatief): je hond is op basis van de röntgenfoto vrij van HD; dit betekent niet dat je hond geen “drager” van de afwijking kan zijn.
  • HD B (=overgangsvorm): op de foto’s zijn kleine veranderingen zichtbaar die het gevolg zijn van heupdysplasie.
  • HD C (=licht positief) of HD D (=positief): je hond laat duidelijke veranderingen zien die passen in het ziektebeeld van HD.
  • HD E (=positief in optima forma): de heupgewrichten zijn ernstig misvormd.

*ED staat voor elleboogdysplasie, er wordt gesproken van ED als een van de volgende aandoeningen in een ellebooggewricht aanwezig is:

  • OCD (Osteochondritis dissecans): het loslaten van een stukje kraakbeen van de bovenarm.
  • LPC (Los processus coronoïdeus): het loslaten van een stukje bot van de ellepijp.
  • LPA (Los processus anconeus): het loslaten van een stukje bot op een andere plaats van de ellepijp.
  • Incongruentie: een niet goed “passend” gewricht door een te lange of te korte ellepijp ten opzichte van het spaakbeen.

Voor PHPT zie: http://www.keeshondenclub.nl/wp/phpt/